Majoritatea oamenilor moderni isi incep ziua cu o ceasca de cafea. Cafeaua este un adevarat elixir al tineretii, continand antioxidanti si o multime de alte substante benefice. Daca o bei corect, te poti bucura de toate avantajele sale. Cum se bea ,insa, corect?
Conform parerii populare, cea mai sanatoasa cafea este cea la ibric, insa studiile arata ca nu este tocmai asa. Cafeaua la ibric pastreaa o doza mare de cafestol si kahweol in bautura, substante destul de daunatoare pentru corp. In schimb, prepararea cafelei la un espressor de buna calitate poate sa elimine aceste substante si sa ofere o cafea aromata si plina de nutrienti.
Daca iti doresti sanatate din cafea, inceara sa eviti varianta 3 in 1 sau varianta 2 in 1, sa eviti cafeaua de la automat si sa iti prepari de una singura fiecare ceasca, din cafea naturala. Cel mai bun moment pentru a savura ceasca de cafea este intre ora 9:30 si 11:30, atunci cand nivelul de cortizol din organism scade, asadar, este bine sa te dezobisnuiesti sa o bei inainte de micul dejun.
De asemenea, este indicat sa nu iti mai indulcesti cafeaua cu zahar, alegand in schimb solutii mai sanatoase, cum ar fi mierea de albine, scortisoara sau pudra de cacao.