Sfaturi care te ajuta sa renunti la obiceiuri culinare nesanatoase

Obiceiurile alimentare nesanatoase ne guverneaza viata si din pacate, pot sa duca la o multime de probleme medicale. Cu putin efort insa, poti scapa de ele. Daca vrei sa renunti la toate acele dulciuri, grasimi si prajeli care iti fac viata amara si te ingrasa, urmeaza aceste 5 sfaturi:

  • Mananca constient! Nu manca in timp ce lucrezi, in timp ce te uiti la televizor sau la serialul preferat. Incearca sa transformi alimentatia intr-un proces de sine statator, in care nu faci altceva. In felul acesta poti savura mai bine fiecare lingura de mancare si poti elimina mancatul impulsiv.
  • Tine un jurnal de dieta. Asigura-te ca notezi fiecare lucru pe care il mananci. In felul acesta poti constientiza toate lucrurile nesanatoase care ajung in corpul au si le poti elimina mai usor.
  • Nu manca emotional! Mancatul emotional poate sa fie o solutie de moment, ca raspuns la furie, tristete, stres sau plictiseala. Este bine sa il elimini, insa.
  • NU renunta la mancarurile preferate. O dieta nu inseamna o renuntare la tot ceea ce iti place. Mananca in continuare ceea ce iti place sa mananci, dar incearca sa dozezi totul foarte bine.
  • Dormi! Somnul este extrem de important pentru trupul tau, fiind perioada in care acesta se reface si se vindeca. Stabileste-ti corect programul de somn, in asa fel incat sa dormi nu mai putin de 8 ore pe noapte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *