Cum iti revii dupa mancarurile grase de Paste?

2 Min Read

In timpul sarbatorilor corpul tau face un adevarat efort pentru a asimila toate grasimile si adevaratele bombe calorice reprezentate de oua, drob, miel, cozonac si alte delicii. Sfarsitul sarbatorilor Pascale trebuie sa se concretizeze in cateva zile de odihna pentru corp, in care salatele, legumele si pestele sa ia locul carnurilor si carbohidratilor. 

Daca vrei sa iti revii dupa masa de Paste fara a te infometa, incearca sa consumi cat mai multe dintre aceste elemente:

  • Ceaiuri care hidrateaza si detoxifiaza. Ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul negru sau diverse ceauri din plante ajuta la scaderea colesterolului, la normalizarea glicemiei si la energizare. 2 sau 3 cani in fiecare zi ar putea deveni o obisnuinta.
  • Foloseste condimente naturale. Da aroma mancarurilor tale, chiar daca este vorba despre salate, cu ajutorul ghimbirului, al busuiocului, chimenului, mentei sau mararului.
  • Alege sa consumi plante care stimuleaza secretia de bila. anghinare, papadie, cicoare, pelin, rozmarin sau sunatoare, toate sunt plante extrem de utile intr-un regim de revenire dupa abuzurile de paste.
  • Bea cat mai multe sucuri naturale de fructe si legume. Sucurile te vor ajuta sa ai energie, iti vor oferi nutrientii de care ai nevoie si au marea calitate de a fi deosebit de gustoase. Cu cat bei mai multe sucuri, cu atat mai bine.

 

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *