Panouri tip sandwich pentru acoperis

Panouri tip sandwich pentru acoperis

Panoul tip sandwich este un panou de acoperire, folosit in special pentru acoperis, care contine deja un strat de izolant termic. Acest tip de panou permite acoperirea si izolarea unui acoperis. Iata ce trebuie sa stii despre aceste panouri tip sandwich si caracteristicile acestora.

Ce este un panou tip sandwich?

Un panou tip sandwich este un panou compozit care permite acoperirea si izolarea unui acoperis in acelasi timp. In realitate, acest tip de panou este alcatuit dintr-un strat de izolare învelit in doua straturi de tabla, de unde si numele de sandwich. Straturile variaza in functie de modele si de finisaje. Drept urmare, este un produs finit, pregatit sa fie instalat direct.

In general, aceste panouri au un aspect metalic. In ceea ce priveste izolantul termic, panoul sandwich contine adesea spuma poliuretanica rigida sau vata bazaltica. Insa exista si panouri care contin izolanti naturali si ecologici.

Avantaje:

 

  • Panourile sandwich se fixeaza direct pe sarpanta;
  • Dispun de o buna performanta de izolare;
  • Perfect pentru renovarea acoperisului sau o constructie noua;
  • Usor si rapid de instalat;
  • O mare posibilitate de finsiaje si de stiluri, se adapteaza oricarui tip de constructie;

 

Aplicatii

Panourile sandwich sunt disponibile in dimensiuni diferite si pot fi realizate chiar si la comanda sau taiate pe loc. Drept urmare, au o aplicare larga. Chiar daca sunt folosite in special pentru acoperis, se poate folosi in egala masura pentru a acoperi o fatada. Permite izolarea unui acoperis la exterior, spre deosebire de metoda sarking.

Gasim o gama larga de panouri sandwich pe piata. Unele sunt special concepute pentru a izola anexele in timp ce altele sunt veritabile panouri de acoerire pentru acoperisurile inclinate. Panoul sandwich poate fi deci folosit pentru orice proiect, fie ca este vorba despre o constructie noua, o renovare sau o extindere.

Performanta termica

Rezistenta termica a unui panou sandwich depinde bineinteles de grosimea sa. Cu cât un panou este mai gros, cu atât izoleaza mai bine. O izolare eficienta a acoperisului este absolut esentiala, deoarece 30% din pierderile de caldura au loc prin acoperis.

Un panou sandwich de aproximativ 90mm grosime poseda deja o rezistenta termica de 4 metri patrati K/W însa exista si modele care merg pâna la 8 metri patrati K/W cu 170mm grosime.

Finisaje si stiluri

O gama larga de culori si finisaje este disponibila pe piata: aspect metalic (aluminiu, otel, zinc) sau panouri imitatie lemn. Se poate opta pentru o imitatie a invelisului traditional sau pentru un aspect mai contemporan cu finisaje deosebit de moderne. 

Pentru a face alegerea potrivita si pentru a te decide ce panouri termoizolante acoperis vrei sa folosesti poti sa apelezi oricând la un reprezentant de la un depozit de materiale de constructii care comercializeaza aceste panouri tip sandwich.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *