6 Motive pentru care gentile scumpe sunt o investitie de success

4 Min Read

Cu toate am observat si admirat gentile scumpe purtate de vedete la anumite evenimente, ne punem intrebarea: „Sunt gentile scumpe doar un moft sau o investitie de success?” Aceasta este intrebare la care veti gasi raspuns, in articolul de ai jos.
Gentile sunt accesoriul perfect care are puterea de a transforma o tinuta banala intr-o aparitie stilata, extravaganta. Da, accesoriile fac diferenta. Desi pentru anumite persoane, gentile par a fi o investitie prosteasca, gentile scumpe fac o diferenta majora de rafinament printre reprezentantele sexului feminin. Daca sunteti pe ganduri intre a face sau a nu face o astfel de investitie costisitoare, iata cateva argumente care va vor conduce mai usor catre un raspuns:

1. Pentru ca zicala “cat costa, atat valoareaza”, nu este doar un cliseu
Este adeverat pretul nu reflecta intotdeauna valoarea produsului, insa materialele de buna calitate costa, la fel si artizanii si designerii de exceptie. Dupa cum am spus, nu este intodeauna o regula, insa cel mai adesea raportul dintre calitate-pret este destul de strans corelat.

2. Pentru ca toata lumea are o placere costistoare
Masini, ceasuri, bijuteri, gadget-uri de ultima generatii, excursii exclusiviste – toata lumea are o pasiune in care investeste o mare parte din venitul lor lunar. Chiar si aparent cele mai inofensive hobby-uri cum ar fi pescuitul sau mersul la sala, se pot dovedi a fi costisitoare daca in spatele lor se ascunde o motivatie inalta.

3. Pentru ca industria “fast-fashion” a alterat perceptia oamenilor despre hainele si accesoriile valoroase
Intr-o lume plina de magazine H&M, Zara, Bershka, etc. care schimba produsele din vitrina saptamanal, oamenii uita despre valoarea si importanta hainelor. Ei uita ca hainele de calitate necesita oameni talentati, materialele de calitate, costuri de productie, etc., preferand sa achizitioneze haine si accesorii la preturi accesibile, cu un design inspirat de pe marile podiumuri dar cu termen de utlizare scurt.

4. Pentru ca si zicala “Haina face pe om” este adevarata
Atunci cand porti haine scumpe transmiti un mesaj celor din jurul tau: este o persoana rafinta, o persoana cu bun gust, o persoana de succes, o persoana care pune accent pe calitate. O geanta din piele intotdeuna va face diferenta intre kitsch si bun gust.

5. Pentru ca iti imbunatateste starea de spirit
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca achizitionarea unor bunuri de lux contribuie la imbunatatirea starii de spirit. Astfel investitia intr-o geanta de lux se poate dovedi a fi mai putin costisitoare decat terapia la psiholog, pe termen lung. Oamenii de stiinta au concluzionat asta in urma uni studiu psihologic in cadrul caruia, le-au oferit subiectilor bomboane de ciocolata scumpe si stilouri de lux cu care sa completeze sondajele, observand atent modificarea starii de spirit a participantilor.

6. Pentru ca banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti 🙂
Acesta ar trebui sa fie motivul suficient de care cineva are nevoie. Muncesti din greu, iar daca toate facturile sunt platite la timp, de ce sa nu iti cumperi ceva ce iti aduce bucurie? Este strict treaba ta cum iti cheltuiesti banii si nu a altora: prietene, colege, rude, etc. Cei care numara mai mult banii altora, decat pe ai lor nu fac altceva decat sa isi arate frustrarea.

6 Motive pentru care gentile scumpe sunt o investitie de success

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *