Ochii sunt o oglinda a sanatatii. Semne care ar trebui sa te ingrijoreze

Toata lumea a suferit, la un moment dat, senzatii neplacute la nivelul ochilor. De cele mai multe ori insa, acestea sunt doar trecatoare si o odihna de buna calitate poate sa fie suficienta pentru o recuperare completa. Exista si anumite semne care avertizeaza boli destul de grave si care ar trebui sa te trimita direct la spital.

Ce ar trebui sa te ingrijoreze?

Un prim lucru care ar trebui sa iti dea de gandit este prezenta petelor galbene pe cornee. Acestea semnaleaza aparitia diabetului sau a unei anemii si a afectiunilor hepatice. De asemenea, un cerc alb in jurul irisului poate sa insemne un colesterol mult prea mare si un nivel ridicat de trigliceride.

Daca ai ochii rosii, nu ar trebui sa fii ingrijorata, insa ar trebui sa te odihnesti mult mai bine. Ochii umflati nu sunt nici ei extrem de periculosi, insa daca sunt mult prea umflati pot sa semnaleze o problema cu tiroida. 

Pritre semnele care ar mai trebui sa te ingrijoreze se numara vederea dubla sau incetosata, care semnaleaza un accident vascular, petele in camp vizual, anomaliile pupilelor sau ingalbenirea albului ochilor care inseamna, de cele mai multe ori, boli ale ficatului, inclusiv boli grave, precum hepatita si ciroza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *