Limbajul corpului. Ce trebuie sa stii pentru a avea relatii excelente cu cei din jur?

Atunci cand comunici cu cineva, doar 7% din limbajul verbal este receptat de cel din fata ta. 38 % din ceea ce descopera la tine este limbajul paraverbal, in timp ce 55% este limbajul non verbal. Modul in care iti tii trupul, in care il misti si in care il controlezi este deosebit de important. Ce reprezinta, insa, fiecare pozitie?

  • Brate incrucisate la piept. Daca iti tii bratele incrucisate inseamna ca incerci sa te protejezi in mod inconstient si dai impresia de nesiguranta sau neincredere. Din acest motiv, daca doresti sa ai o discutie deschisa cu cineva, este bine sa eviti sa ai bratele incrucisate.
  • Mainile in buzunare. Daca ai buzunare, evita sa le folosesti pentru a-ti tine mainile in ele. Este un gest care arata nesiguranta si in acelasi timp, in functie de context, poate sa insemne disponibilitate sexuala.
  • Picioarele stranse sau incrucisate. Este un alt semn de teama si de neincredere pe care trebuie sa il eviti. 

Daca vrei sa oferi incredere celor cu care vorbesti, este bine sa iti tii mereu bratele deshise si la vedere si sa ai picioarele relaxate, cu talpile pe podea. In felul acesta discutia va merge in directia pe care ti-o doresti iar interlocutorul tau va capata incredere in tine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *