Ce beneficii are masajul corporal?

Daca pana acum nu ai avut parte de un masaj profesional, este timpul sa incerci unul. Masajul corporal poate sa aiba beneficii uriase asupra corpului, mai ales dupa perioade lungi de condus, de stat la birou sau de stat in picioare. Daca te intrebi de efecte are acesta asupra corpului tau, iata:

  • Reduce anxietatea. Conform studiilor, persoanele care primesc masaj au un rivel mult mai mic de anxietate decat cele care nu primesc. Explicatia este una logica, in conditiile in care in urma masajului scade nivelul de cortizol din corp, iar cortizolul este hormonul care duce la aparitia stresului.
  • Reduce durerile de spate. Daca suferi de dureri de spate, masajul corporal este una dintre putinele solutii rapide si eficiente pentru care poti opta.
  • Reduce durerile de cap. Daca sunt stimulate anumite puncte de presopunctura, pot fi eliminate durerile de cap si in acelasi timp poate fi eliminat stresul.
  • Poate sa reduca simptomele depresiei. Depresia este, fara doar si poate, cea mai populara boala a secolului. Dat fiind stresul din ce in ce mai mare, aceasta apare la un numar uriase de oameni. Masajul creste nivelul de serotonina ( la fel cum o face orice sport) si reuseste sa aduca o doza puternica de fericire, eliminand in felul acesta depresia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *